Varsinais-Suomeen järjestöyhteistyön tiekartta: työpaja 7.11.2017

Lounaistieto.fi / Yleinen / Kumppanuusfoorumi / Varsinais-Suomeen järjestöyhteistyön tiekartta: työpaja 7.11.2017

Varsinais-Suomessa on tuhansia aktiivisia ja monipuolisesti toimivia järjestöjä ja yhdistyksiä. Missä asioissa ne voisivat toimia yhdessä, entä yhteistyössä kuntien ja maakunnan kanssa? Mitkä kysymykset yhdistävät eri aiheiden parissa toimivia järjestöjä ja yhdistyksiä? Tiekartta tunnistaa toimijat, yhteiset painopisteet ja toimenpiteet.

Varsinais-Suomen järjestöyhteistyön tiekarttatyö on osa Varsinais-Suomen maakuntastrategia- ja kumppanuusfoorumityötä. Tiekartan muotoilu käynnistettiin elokuussa 2017 järjestöryhmän kokouksessa, missä sille hahmoteltiin neljä painopistettä. Ne käsittelevät yhdistysten ja järjestöjen palveluja, oppimista ja koulutusta, järjestöjen välistä yhteistyötä sekä kumppanuutta kuntien ja maakunnan kanssa.

Järjestöryhmän elokuun kokouksessa tutustuttiin tiekarttatyöskentelyyn Valonian toimialajohtaja Riikka Leskisen johdolla.
Järjestöryhmän elokuun kokouksessa tutustuttiin tiekarttatyöskentelyyn Valonian toimialajohtaja Riikka Leskisen johdolla.

Tiekarttatyöskentelyn tavoite on luoda järjestöille yhä paremmat toimintaedellytykset muuttuvassa maakunnassa, lisätä yhteistyötä ja keskinäistä tunnettuutta sekä kehittää yhteisiä toimintamuotoja muun muassa julkisen sektorin kanssa – järjestöjen näkökulmasta. Marraskuussa 2017 järjestettävässä työpajassa jatkamme painopisteiden määrittelyä ja keskustelua siitä, mitä yhteistyö voisi konkreettisesti olla. Tavoitteena on, että tiekartta julkaistaan järjestöfoorumissa, jonka ajankohta sovitaan myöhemmin keväälle 2018.

Tule rakentamaan kanssamme varsinaissuomalaisten järjestöjen yhteistä tiekarttaa!

Työpajaan ovat tervetulleita kaikki varsinaissuomalaisten järjestöjen ja yhdistysten edustajat. Lähetämme ilmoittautuneille tarkempia tietoja sekä tiekarttaluonnoksen tutustuttavaksi ennen tilaisuutta.

Aika: Tiistai 7.11.2017 klo 17-20
Paikka: Lounatuulet Yhteisötalo ry, Läntinen Pitkäkatu 33, Turku
Ilmoittautuminen: 3.11.2017 klo 12:00 mennessä

Tervetuloa!

Lisätietoja:
• Järjestöryhmän kokous, elokuu 2017: Liite 3 Ryhmäkeskustelujen kooste
• Salla-Maria Lauttamäki, erikoissuunnittelija, Varsinais-Suomen liitto, etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi ja 040 520 0761
• Tauno Linkoranta, kyläasiamies, Varsinais-Suomen Kylät ry, etunimi.sukunimi@vskylat.fi ja 044 303 9990