Ympäristö Nyt on avattu uudistettuna!

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Ympäristö Nyt on avattu uudistettuna!

Ympäristö Nyt on lounaissuomalaisten yhteinen foorumi, jossa ympäristötavoitteet muuttuvat teoiksi. Palvelu välittää ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueelta.

Rakennamme yhdessä ympäristöarvoiltaan rikasta ja resurssiviisasta Lounais-Suomea

Ympäristö Nyt esittelee alueemme ympäristöohjelman viisi kehityspolkua kestävään tulevaisuuteen. Ympäristöohjelmaa toteuttavalla haasteareenalla alueen edelläkävijät – kunnat, yritykset ja muut yhteisöt – haastavat muita mukaan toteuttamaan konkreettisia ympäristötekoja: aurinkopaneeleja kiinteistöihin, työmatkaseteleitä ja pyöriä työntekijöille, lähikalaa suurkeittiöiden ruokalistoille, kaupunkipuistojen kehittämistä, metsäretkiä opettajille ja oppilaille, jne.

Ympäristö Nyt:n takana on tiimi Varisinais-Suomen ELY-keskuksen väkeä: Merja Haliseva-Soila, Nina Myllykoski ja Tapio Saario.

”Me etsimme jatkuvasti malleja ja esimerkkejä ympäristöohjelmaa toteuttavista ratkaisuista, ja otamme mielellämme vastaan vinkkejä niistä. Kirjoitamme juttuja uusista haasteista ja niiden vastaanottajista. Twitter-tilimme on saanut jatkuvasti uusia innokkaita seuraajia. Kauttamme voi mainostaa ympäristöaiheisia tapahtumia”, he kertovat

Palveluun on koottu myös 25 tilastokuvaajaa, joiden avulla saamme tietoa lähiympäristömme tilasta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja kehityksen suunnasta. Lisäksi ympäristökasvatuksella ja kulttuuriympäristöasioilla on omat teemasivunsa palvelussa.

Uudistetuilla Ympäristö Nyt -sivuilla tieto on entistä kiinnostavammin ja helpommin saatavilla. Käy tutustumassa!