Vesiliikenteen aikataulupalvelu Lautta.net

Lounaistieto.fi / Yleinen / Vesiliikenteen aikataulupalvelu Lautta.net

Lautta.net on vesiliikenteen aikataulupalvelu, joka kattaa tällä hetkellä Suomen maantielautta- ja yhteysalusliikenteen. Lautta.net sisältää seuraavat osat:1) Aikatauluhaussa käyttäjä voi hakea aikatauluja hakusanan (paikka, reitti tai alus) perusteella. Hakukone listaa hakusanaa vastaavat lautat ja linkit liikennöitsijöiden ylläpitämille aikataulusivuille.2) Linjakartalla reittiä tai paikkaa klikkaamalla avautuu linkki liikennöitsijän ylläpitämälle aikataulusivulle.3) Reittihaku, kattaa tällä hetkellä Saariston Rengastien.

 
Reittihaussa käyttäjä valitsee kulkumuodon (auto, polkupyörä, linja-auto + kävely), haluamansa lähtöpaikan ja määränpään sekä toivotun lähtö- tai perilläoloajan. Reittihaku näyttää käyttäjälle hakuparametreja parhaiten vastaavat reittiehdotukset.Palvelu yhdistää ensimmäisen kerran eri lauttojen aikatauluja sekä kertoo pyöräilijälle, autoilijalle tai bussilla liikkujalle, milloin pitää lähteä Saariston rengastietä kiertämään, jotta ennättää lautalle.
 
Sinänsä konsepti ei ole uusi, reittisovelluksia on ollut saatavilla vaikka kuinka paljon, mutta aiemmin tätä vain ei ole tehty. Lautta-aikataulut ovat aiheuttaneet haasteita saaristossa kulkeville, sillä niitä ei ylläpidetä yhteisessä paikassa. Jokaisella lauttayrittäjällä voi olla aikataulut omilla sivuillaan tai vielä jokin aika sitten pahimmillaan paperilla muovitaskussa kyseisen lautan lauttarannassa. Lautta.net sivusto käyttää avoimena datana olevaa lauttalaiturirekisteriä ja yhteysalusten reittejä ja linkittää aikataulutietoja ja käyttää niitä reittioppaan laskennassa.
 
Toteuttajat: Lauri Häme, Juho Häme, Jani Paasonen
Avoimet datalähteet:
Yhteysaluslaiturit ja reitit, Liikenneviraston Matka.fi API
Linkki: 
http://lautta.net
 

Vuoden 2014 Apps4Lounais-Suomi Vaikuta sarjan 1. sija (4000€) ja Puhdas liikkuminen & energiatehokas arki-haasteen voittaja (1000€)

Tämä artikkeli on julkaistu kategoriassa Yleinen. Lisää kirjanmerkkeihin permalink.