Varsinais-Suomen työllisyyskehitys laskussa

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Varsinais-Suomen työllisyyskehitys laskussa

Varsinais-Suomeen työllisyysasteen trendiluku oli vuoden kolmannella neljänneksellä 73,1 %, mikä oli kaksi prosenttiyksikköä alempi kuin vuotta aiemmin. Työllisyysasteen trendikehitys kääntyi vuoden aikana jyrkkään laskuun. Työllisiä kolmannella neljänneksellä oli 231 000, ja myös työllisten määrän kehitystrendi oli laskussa.

Työllisyysaste on laskussa myös koko maassa, joskaan kansallisella tasolla lasku ei ole yhtä jyrkkää kuin Varsinais-Suomessa. Koko maan työllisyysasteen trendiluku oli sama kuin Varsinais-Suomessa, mutta pudotusta vuoden takaisesta oli vain 0,8 prosenttiyksikköä. Työllisyystilanne heikkenee tällä hetkellä suurimmissa maakunnissa selvästi nopeammin kuin koko maassa keskimäärin, sillä Uudellamaalla työllisyysasteen trendiluku laski 1,4 ja Pirkanmaalla 2,3 prosenttiyksikköä.

Neljännesvuosittainen työllisyysaste laaditaan Tilastokeskuksen tekemän haastattelututkimuksen pohjalta. Tämä lisää jonkin verran etenkin pienempien maakuntien työllisyyslukujen epävarmuutta. Pitkän aikavälin trendikehitys antaa kuitenkin varsin luotettavan kuvan työllisyyskehityksen suunnasta.