Varsinais-Suomen työllisyysasteen kasvu jatkuu

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Varsinais-Suomen työllisyysasteen kasvu jatkuu

Varsinais-Suomen työllisyysasteen trendiluku oli vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä 74,3 %. Työllisyysasteen trendi nousi 1,1 %-yksiköllä edellisvuotiseen verrattuna, ja maakunnan työllisyysaste oli yhä koko maan tilannetta parempi.

Maakunnittain tarkasteltuna korkein työllisyysaste on Pohjanmaan maakunnissa ja Uudellamaalla. Varsinais-Suomen työllisyysasteen trendiluku oli alkuvuodesta maan viidenneksi korkein ja jonkin verran koko maan lukua korkeampi. Varsinais-Suomen työllisyystilanne on selvästi jäljessä edellä olevia Etelä-Pohjanmaata ja Uuttamaata. Toisaalta maakunnan työllisyysaste on yhtä paljon seuraavana perässä tulevaa Pirkanmaata edellä.

Työllisyysasteen kehitystrendi hidastui hieman vuoden lopussa ja sama suunta näyttää jatkuneen kuluvan vuoden alussa. Samaan aikaan koko maan työllisyysasteen kasvu on ollut nopeaa. Venäjän taloudelliset pakotteet ja sen seurannaisvaikutukset haastavat kuitenkin työllisyyskehitystä niin koko maassa kuin Varsinais-Suomessakin. Tulevan kehityksen arvioiminen onkin tässä tilanteessa vaikeaa.

Neljännesvuosittainen työllisyysaste laaditaan Tilastokeskuksen tekemän haastattelututkimuksen pohjalta. Tämä lisää jonkin verran etenkin maakunnallisten lukujen epävarmuutta. Pitkän aikavälin trendikehitys antaa kuitenkin varsin luotettavan kuvan työllisyyskehityksen suunnasta.