Varsinais-Suomen työllisyysaste tasoissa Uudenmaan kanssa

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Varsinais-Suomen työllisyysaste tasoissa Uudenmaan kanssa

Varsinais-Suomeen työllisyysasteen trendiluku oli vuoden toisella neljänneksellä 75,0 %, mikä oli 0,8 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin. Työllisiä toisella neljänneksellä oli 237 000, ja työllisten määrän kehitystrendi on kasvanut vakaasti jo parin vuoden ajan.

Vaikka työllisten määrän kasvu jatkuu tasaisena, on työllisyysasteen kasvu tasoittunut kevään ja alkukesän aikana. Tyllisyysasteen trendi kuitenkin kuvaa paremmin maakunnan työllisyyskehitystä, sillä työllisten määrään vaikuttaa myös väestökehitys. Varsinais-Suomen asukasluku on kasvanut viime aikoina nopeasti, mikä vääjäämättä kasvattaa myös työllisten määrää.

Työllisyysasteen kasvun pysähtymisestä huolimatta huomionarvoista on, että Varsinais-Suomessa työllisyysasteen vuosimuutos oli yhä kasvava, kun Uudellamaalla ja Pirkanmaalla työllisyysasteen trendiluku laski vuodentakaisesta. Varsinais-Suomen työllisyysasteen trendiluku olikin keväällä tasoissa Uudenmaan kanssa.

Neljännesvuosittainen työllisyysaste laaditaan Tilastokeskuksen tekemän haastattelututkimuksen pohjalta. Tämä lisää jonkin verran etenkin pienempien maakuntien työllisyyslukujen epävarmuutta. Pitkän aikavälin trendikehitys antaa kuitenkin varsin luotettavan kuvan työllisyyskehityksen suunnasta.