Sara Tamsaari Lounaispaikan verkostokoordinaattoriksi

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Sara Tamsaari Lounaispaikan verkostokoordinaattoriksi

kuvaEsittelyyynOlen aloittanut toukokuun alussa Lounaispaikan verkostokoordinaattorina. Kehitän Lounaispaikan karttapalvelua sekä alueellista tietopalvelu Lounaistietoa ja työskentelen Varsinais-Suomen liiton hallinnoimassa 6aika-osatoteutushankkeessa. Ensimmäisinä työpäivinäni olen ilahtunut osaavasta ja innokkaasta työtiimistä, jonka osaksi pääsen.

Olen koulutukseltani maantieteilijä ja olen aiemmin työskennellyt muun muassa Varsinais-Suomen maakuntamuseossa, jossa avasin paikkatietoaineistoja yhteistyössä Lounaispaikan kanssa ja työskentelin avatun kulttuuriympäristödatan hyödyntämiseen liittyvässä hankkeessa.

Eri tahojen tuottamien aineistojen avaaminen mahdollisimman monen toimijan käyttöön on viisasta resurssien käyttöä: se tehostaa hallintoa, mahdollistaa parempia palveluita sekä edistää innovaatiotoimintaa ja päätöksenteon läpinäkyvyyttä. Aionkin panostaa datan avaamisen edistämiseen ja datan hyödyntämiseen liittyvän yhteistyön kehittämiseen. Ehkä sinunkin organisaatiollasi on aineistoja, joiden avaaminen voisi edistää yhteisen toimintaympäristömme kehittämistä. Ollaan siis yhteydessä!

 

Sara Tamsaari
sara.tamsaari@varsinais-suomi.fi
0405077109