Paikkatietopalveluita verkossa

Lounaistieto.fi / Yleinen / Paikkatieto / Paikkatietopalveluita verkossa

PaikkaOppi
Paikkatiedon oppimisportaali yläkoululaisten ja lukiolaisten käyttöön suunniteltuna. Palvelu soveltuu myös paikkatiedon perusteiden opetteluun.

Paikkatietoarkisto
Turun yliopisto ylläpitää eri tutkimushankkeissa tuotettujen paikkatietojen arkistoa. Arkistonhoitajaan voi ottaa yhteyttä aineistokyselyissä sähköpostitse paikkatietoarkisto@utu.fi.

Paikkatietoikkuna
Maanmittauslaitoksen ylläpitämä kansallisen paikkatietoportaalin pilottisivusto.

ProGIS ry
Paikkatietoalan kansallinen yhdistys, joka järjestää seminaareja, tiedottaa alan toiminnasta ja edustaa Suomea kansainvälisillä foorumeilla, kuten GI Norden:ssa.

GI Norden 
Paikkatietoalan pohjoismainen katto-organisaatio, joka järjestää konferensseja, työpajoja, tiedottaa alan toiminnasta ja edustaa pohjoismaita kansainvälisillä foorumeilla, kuten EUROGI:ssa.

GTK:n tietopalvelu
Palvelu tarjoaa Geologian tutkimuskeskuksen maa- ja kallioperään liittyviä digitaalisia kartta-aineistoja. Palvelu on käyttäjille maksuton.

Retkikartta.fi
Retkikartta.fi on Metsähallituksen karttapalvelu, josta voi hakea mm. metsästys- ja kalastuskohteita sekä muita retkeilyyn sopivia kohteita ja palveluita.

Kansalaisen Karttapaikka
Kansalaisen Karttapaikka on Maanmittauslaitoksen ylläpitämä karttapalvelu, jonka kautta pääsee tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin ja ilmakuviin. Palvelusta voi hakea karttoja koko Suomesta mm. paikannimillä ja koordinaateilla. Karttahaun lisäksi palvelusta löytyy monia muita ominaisuuksia, kuten koordinaattien muunnos ja karttalinkin tekeminen. Palvelu on kaikille avoin ja maksuton, eikä palvelun käyttö vaadi rekisteröitymistä.

Veneretki
Veneretki on Merenkulkulaitoksen ylläpitämä yhteisöllinen palvelu, jonka tarkoituksena on toimia veneilijöiden ja muiden vesilläliikkujien, palveluntarjoajien ja viranomaisten kohtauspaikkana, ja vastata veneilyn kasvavaan tiedontarpeeseen.

Kartverk.no
Norjan karttaviranomaisen (Statens Kartverk) ylläpitämä tarkka ja toimiva karttapalvelu.

Sveriges Länskartor 
Sveriges Länskartor on Ruotsin lääninhallitusten yhteinen karttapalvelu, jossa karttoja voi selailla läänikohtaisesti.

Norge i bilder
Norge i bilder -palvelussa voi katsella ilma- sekä satelliittikuvia koko Norjan alueelta.