Matkailualan liikevaihto nousi kesällä ennätykseen

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Matkailualan liikevaihto nousi kesällä ennätykseen

Matkailu- ja tapahtuma-alan yritysten liikevaihto kasvoi viime heinäkuussa ennätyslukemiin Tilastokeskuksen suhdannetietojen valossa.

Liikevaihdon kehityksen kausitasoittamaton indeksiluku nousi jo kesällä 2021 koronapandemiaa edeltävän tason yläpuolelle, ja heinäkuussa 2022 alan yritysten liikevaihto kasvoi vielä 10 % edellistä heinäkuuta korkeammalle. Myös liikevaihdon trendikehitys nousi viime kesänä ennätystasolle ja oli heinäkuussa 30 % vuoden 2015 tasoa korkeammalla.

Matkailuyritysten liikevaihto on kasvanut Varsinais-Suomessa hitaasti mutta tasaisesti vuodesta 2015 lähtien. Koronakriisin pahimman vaiheen jälkeen alan yritysten kasvu on ollut erittäin nopeaa. Jääkin nähtäväksi jatkuuko aiempaa nopeampi kasvu, kun pandemiasta on kokonaan toivuttu, vai hidastuuko liikevaihdon kehitys aiemmalle tasolle.

Varsinais-Suomen liitossa seurataan matkailualan suhdannekehitystä neljästi vuodessa. Seurattava matkailuklusteri sisältää tiedot majoitus-, ravitsemus- ja kuljetusalan lisäksi urheilu-, huvi- ja virkistystoiminnan yritysten suhdannekehityksestä.