Mapathon-kartoitustapahtumassa palvelut kartalle

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Mapathon-kartoitustapahtumassa palvelut kartalle

Osallistu mukaan Mapathoniin ja vaikuta Varsinais-Suomen palveluiden löydettävyyden parantamiseen kartalla!

Mapathon on kartoitustapahtuma, jossa on tarkoituksena parantaa rennolla fiiliksellä joukkoistetusti avoimien kartta-aineistojen laatua. Tilaisuudessa opastamme, miten OpenStreetMapista puuttuvat tiedot (tiestö, polut, pysäkit ja palvelut) viedään palveluun, eli aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kartoittamalla pystyt siis vaikuttamaan oman kotiseutusi karttapalveluiden ja reittioppaiden toimivuuteen sekä opit samalla myös kartoittamisen perusteet OpenStreetMapia käyttäen. Esimerkiksi Turun seudun joukkoliikenteen reittiopas Föli hyödyntää palvelussaan OpenStreetMapin avointa paikkatietodataa.

Tilaisuudessa opit lisäksi uutta Virma-karttapalvelusta. Virmassa on jo yli 1000 virkistys- ja luontomatkailukohdetta sekä yhteiskattavuudeltaan satojen kilometrien mittainen digitaaliseen muotoon viety reitistöjen kokonaisuus, mutta erityisesti matkailupalvelujen päivitystarve on suuri (tutustu lisää DigiSaapas-hankkeeseen).

Kartoitustapahtuma järjestetään 10.3 klo 13-16 Turussa.  Lounaistieto on mukana järjestämässä tapahtumaa yhteistyössä Turku Business Regionin ja Väylän Digiroadin kanssa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!