Digisaapas-hanke etenee

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Digisaapas-hanke etenee

Kuluneen vuoden poikkeusolot ovat kasvattaneet ulkoilun ja lähiluonnossa liikkumisen suosiota ympäri Suomen, ja Digisaapas-hanke vastaa tähän tarpeeseen. Hankkeen tiimi on ahkeroinut koko ensimmäisen vuoden, ja kevättalvella 2021 tullaan julkaisemaan erityisesti retkeilijöiden käyttöön suunnattu ilmainen verkkosovellus, joka mahdollistaa kerätyn virkistysmatkailuaineiston tarkastelemisen myös maastossa älypuhelimella. Tätä sovellusta voi kuka tahansa vapaasti hyödyntää esimerkiksi retkien suunnitteluun tai oman sijaintinsa paikantamiseksi reitillä.

Digisaapasta edeltäneessä VirkistäDataa! -hankkeessa luotiin Varsinais-Suomen virkistysreittejä ja luontomatkailukohteitakohteita kokoava Virma-tietokanta karttapalveluineen, ja uuden kolmivuotisen hankkeen tavoitteena on kerätyn aineiston tehokas käyttöönotto niin kunnissa, yrityksissä kuin tiedon loppukäyttäjilläkin.

Kuluneen vuoden aikana käyttäjäkyselyiden ja -testausten avulla verkkosovelluksesta on pyritty tekemään mahdollisimman käyttäjäystävällinen. Tällä hetkellä viimeistellään vielä sovelluksen ulkoasua ja toiminnallisuuksia ennen sen julkaisua. Voit kuitenkin jo tutustua Virman tarjoamiin virkistysmatkailumahdollisuuksiin mobiilisti palvelun testiversiolla!