Akseli Gallen-Kallelan esineistökuvia

Lounaistieto.fi / Yleinen / Akseli Gallen-Kallelan esineistökuvia

Esinekuvia vapaasti käytettäväksi: Akseli Gallen-Kallelaan liittyviä esineitä Satakunnan Museon kokoelmista

Porissa vuonna 1865 syntyneen Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlavuotta vietetään vuonna 2015. Juhlavuotta odotellessa Satakunnan Museo julkaisee kuvat 17 kansallistaiteilijan elämään liittyvästä esineestä ns. avoimen datan periaatteiden mukaisesti eli kenen tahansa vapaasti käytettäväksi. Näin museo tarjoaa otoksen ilmaista materiaalia esimerkiksi tulevan juhlavuoden tapahtumien ja julkaisujen käyttöön.

Kuvat on lisensioitu Creative Commons -lisenssijärjestelmän CC-BY -lisenssillä. Se tarkoittaa, että kuka tahansa saa käyttää aineistoa jatkossa vapaasti, kunhan mainitsee käytön yhteydessä kuvaajan ja museon esimerkiksi seuraavasti: ”Kuva: Pentti Pere, Satakunnan Museo”.

Aineisto on ladattavissa tältä sivulta kokonaisena datapakettina (zip-tiedosto). Pakettiin kuuluu 25 painokelpoisessa tif-tiedostomuodossa olevaa valokuvaa ja taulukko esinekuviin liittyvistä tiedoista sekä Excel-taulukkona että csv-tiedostona. Kuvien esikatseluversiot löytyvät alta. Excel-taulukon voi ladata myös erillisenä tiedostona.

Satakunnan_Museo_AGK.zip (zip, 328.56 Mt)Satakunnan_Museo_AGK_kuvatiedot.xlsx (xlsx, 0.01 Mt)