Avoin Lounais-Suomi -innovaatiokilpailu

Lounaistieto / Yleinen / Ajankohtaista / Avoin Lounais-Suomi -innovaatiokilpailu
Avoin Lounais-Suomi -innovaatiokilpailu

Logo

Lounais-Suomi on loistava paikka asua, mutta miten alueesta voisi tehdä vielä houkuttelevamman sekä tulevien että nykyisten asukkaiden silmissä? Tätä kysymystä on ratkottu syksyllä 2017 Avoin Lounais-Suomi -innovaatiokilpailussa, johon on osallistunut yhteensä 19 tiimiä eri puolilta lounaista Suomea. Tiimien työtä ovat helpottaneet kilpailun sponsoreilta saadut nimikkohaasteet.

Kilpailu 6 000 euron palkintopotista huipentuu perjantaina 24.11. pidettävässä lopputapahtumassa, jossa jokainen tiimi pääsee esittelemään oman työnsä. Tilaisuus on kaikille avoin, joten varmista oma paikkasi ilmoittautumalla tilaisuuteen!

Aikataulu ja tapahtumat
6.10.  Kilpailun lanseeraus miniseminaarissa (Youtube-taltiointi)
6.10- 10.11. Kilpailijoiden ja sponsoreiden ilmoittautuminen
30.10. Kick off -tapahtuma (diaesitykset ja videotallenne)
31.10. - 23.11. Tiimien työskentelyä ja ohjausta
24.11. Lopputapahtuma - pitchaus, arviointi ja palkitseminen

Tukea tiimeille 
Kilpailun järjestäjät ja osa sponsoreista tarjoavat apuaan kilpailutöiden tekemiseen. Kannattaa hyödyntää tarjolla oleva tuki, sillä samalla pääsee tutustumaan kilpailun mahtaviin sponsoreihin! Tutustu tarkemmin ja varaa aika ohjaukseen. Jos tulee kysyttävää mm. kilpailun järjestelyistä niin kannattaa laittaa viestiä osoitteeseen avoinlounaissuomi@gmail.com.

Avointa dataa
Avoin data on julkista tietoa, joka on a) maksuttomasti saatavilla, b) koneiden ymmärtämässä muodossa ja c) uudelleenkäytettävissä myös kaupalliseen käyttöön. Avoimen datan käyttö on yksi säännöissä mainituista kriteereistä, joiden perusteella kilpailutöitä arvioidaan. 

Lounais-Suomesta löytyy runsaasti avointa dataa, jonka avulla haasteisiin voi etsiä ratkaisua. Avointa dataa voi etsiä mm. LounaistiedostaTurun kaupungin sivuiltaPorin kaupungin sivuilta ja kansallisesta avoindata.fi-palvelusta. Ideoinnissa voi lisäksi olla apua mm. avoimen datan showcase-kartoituksesta, Southwest Finland -kampanjavideoista sekä tutustumalla yhden alueelle muuttaneen tarinaan

Säännöt
Kaikki kilpailuun osallistuvat työt arvioidaan alla olevien kriteerien perusteella ja parhaat palkitaan rahapalkinnoin. Erillisiä sarjoja tai kilpailuluokkia ei siis käytetä.

  • Uutuusarvo - Onko ratkaisu innovatiivinen? Onko ratkaisu käytettävissä nykyisillä teknologioilla?
  • Vaikutus alueen vetovoimaan - Vastaako ratkaisu kilpailun haasteisiin?
  • Kaupallinen potentiaali - Onko ratkaisu tuotteistettavissa? Tuoko ratkaisu tuottajille tai ostajille lisäarvoa?
  • Yleinen käytettävyys - Onko loppukäyttäjä huomioitu?
  • Avoimen datan käyttö - Kuinka tehokkaasti avointa dataa on hyödynnetty?

Kilpailun sääntöihin voi tutustua tarkemmin täällä

 

LOGOJA

Lisätiedot
Kilpailun järjestävät kuuden Turun korkeakoulun yhteinen Korkeakoulukumppani-palvelu, Varsinais-Suomen liitto ja sen yhteydessä toimiva Lounaispaikka. 

Antti Tuomisto, Turun yliopisto
Korkeakoulukumppani.fi
antti.tuomisto@utu.fi
040 737 1533     

Juha Pulmuranta, Varsinais-Suomen liiton Lounaispaikka
Lounaistieto.fi
juha.pulmuranta@varsinais-suomi.fi
040 509 1043