Lounaistiedon avoimen datan palvelut uudistuvat

Lounaistieto.fi / Recent / Lounaistiedon avoimen datan palvelut uudistuvat

Lounaistiedon avoimen datan palvelut uudistuvat, kun Lounaistiedon ylläpitämä Lounais-Suomen dataportaali poistuu käytöstä loppusyksystä 2023. Alueellisen dataportaalin sijaan Lounaistiedon kautta julkaistut avoimet tietoaineistot löytyvät jatkossa kansallisesta avoindata.fi-portaalista.

Dataportaalin ylläpidosta luopumisen yhteydessä Lounaistieto kehittää avoimen datan palvelujaan paremmin alueen toimijoita tukeviksi. Jatkossa Lounaistieto tarjoaa tukea mm. avoimien tietoaineistojen metatietokuvausten laatimisessa, interaktiivisten karttanäkymien ja avointen karttarajapintojen luomisessa sekä esimerkiksi avoimen OpenStreetMap-karttadatan kehittämisessä. Sopimuksen mukaan Lounaistieto voi tarjota myös avoimeen dataan ja paikkatietoihin liittyviä ylläpitopalveluja.

Datapalvelujen lisäksi Lounaistieto ylläpitää itse datatuotteita, joissa olemassa olevia aineistoja on yhdistetty tai kehitetty käyttäjiä paremmin palveleviksi kokonaisuuksiksi. Näihin datatuotteisiin kuuluvat mm. avoin palvelupistedata, jossa yhteen paikkatietoaineistoon on koottu OpenStreetMapin ja Palvelutietovarannon palvelutietojen sijainnit, sekä Varsinais-Suomen virkistys- ja luontomatkailukohteiden tietoaineisto eli Virma-data. Lisäksi Lounaistieto ylläpitää digitaalisia maakuntakaava-aineistoja.

Lounaistiedon avoimen datan toimintaan kuuluu myös OpenStreetMap kartoitustapahtumien (mapathon) sekä muiden paikkatiedon ja avoimen datan kehittämiseen liittyvien tilaisuuksien järjestäminen. Lounaistieto toimii Location Innovation Hubin aluetoimistona, ja toteutamme tapahtumia esimerkiksi paikkatiedon hyödyntämiseksi liiketoiminnassa.

Ollaan yhteyksissä!