Lounaistieto mukana uudessa Paikkatietoinnovaatiohubissa

Lounaistieto.fi / Aktuell / Lounaistieto mukana uudessa Paikkatietoinnovaatiohubissa

Suomeen perustetaan uusi paikkatietoon keskittyvä osaamiskeskus eli Paikkatietoinnovaatiohubi (Location Innovation Hub), joka on osa EU:n digitaalista innovaatiohubiverkostoa. Myös Lounaistieto on mukana tässä Paikkatietoinnovaatiohubissa alueellisena partnerina ja koordinoimme viestinnän ja koulutuksen työpaketin toimintaa, sisältäen muun muassa alueellisten tapahtumien koordinointia sekä verkostoyhteistyön edistämistä.

Paikkatietoinnovaatiohubin tavoitteena on laajentaa paikkatiedon hyötykäyttöä palveluissa, uudessa liiketoiminnassa ja teknologiassa sekä tuottaa näiden avulla uusia hyötyjä yhteiskunnalle. Hubi tukee yrityksiä ja yhteiskuntaa paikkatiedon hyödyntämisessä eritoten rakennetun ympäristön, biotalouden, liikenteen ja hyvinvoinnin alueilla.

Toiminta Paikkatietoinnovaatiohubissa käynnistyy vuonna 2023. Hubin vahvuutena on laaja verkosto, joka koostuu niin yrityksistä, tutkimuslaitoksista ja yliopistoista kuin julkisesta sektoristakin. Maanmittauslaitoksen lisäksi mukana on yhteensä 27 partneria ja 20 muuta yhteistyökumppania. Toimintaa on tulossa pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun. Lounaistiedon lisäksi Turun seudulta mukana on muun muassa Turun yliopisto. Verkosto ulottuu myös Eurooppaan ja laajemmin maailmalle.

Lue lisää Paikkatietoinnovaatiohubista Maanmittauslaitoksen sivuilta!