Toukokuussa juhlitaan avoimen datan parissa

Lounaistieto.fi / Recent / Toukokuussa juhlitaan avoimen datan parissa

Aika: Keskiviikkona 4.5 sekä torstaina 5.5 kello 12:00-16.00
Paikka: Turun yliopisto, Maantieteen ja geologian laitos, Natura rakennus 4.krs
Osoite: https://opas.utu.fi/natura
Järjestäjä: Lounaistieto ja Turun yliopiston Maantieteen ja geologian laitos
Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/r/Y8bZs4e3Ut (2.5.2022 mennessä)

Tule kanssamme juhlimaan avoimen datan pariin! Avoimen datan festivaali koostuu keskiviikon Data Partysta ja torstain Mapathon-kartoitustapahtumasta. Tapahtumassa rikastetaan olemassa olevia tietoja tai tuodaan uusia datoja tietokantoihin verkostoitumisen ja hauskanpidon lomassa. Täällä pääset oppimaan yhdessä rennossa ilmapiirissä! Tilaisuudessa on mahdollista tutustua muun muassa datan laatuun, paikallisiin avoimen datan toimijoihin ja alasta kiinnostuneisiin opiskelijoihin.

Keskiviikon tapahtumassa tutustutaan sekä yliopiston Geonode-palveluun että Lounaistiedon dataportaalin ja karttapalveluun, joihin voidaan tuoda joko täysin uutta dataa tai täydentää olemassa olevia datalähteitä. Saat tähän opastusta paikan päällä. Keskiviikon tapahtuman jälkeen on mahdollista verkostoitua lisää myös epävirallisessa iltatilaisuudessa!

Torstain kartoitustapahtumassa tutustutaan opastetusti OpenStreetMap-karttapalvelun saloihin. Kartoitustapahtumassa parannetaan sijainti- ja ominaisuustietojen laatua kartalla tai voidaan lisätä täysin uusia kohteita palveluun.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, mukaasi tarvitset vain kannettavan tietokoneen ja hiiren sekä hieman uteliasta mieltä! Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lounaistieto ja Turun yliopiston Maantieteen ja geologian laitos. Tapahtuma järjestetään kaksikielisenä eli opastusta saa sekä suomeksi että englanniksi. Tarjoamme osallistujille myös pientä purtavaa ja syötävää. Tervetuloa!

Lisätietoja tapahtumasta info@lounaistieto.fi.

kuva ohjelmasta englanniksi