Virkistys- ja luontomatkailutietoa avoimeen käyttöön

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Virkistys- ja luontomatkailutietoa avoimeen käyttöön

Lounaistieto, Varsinais-Suomen liitto, Valonia ja ProAgria ry käynnistävät tammikuussa 2017 hankkeen, jossa kootaan yhteen tiedot Varsinais-Suomen virkistysreiteistä ja -kohteista sekä niihin liittyvistä toimijoista.

Tietopaketti avataan vapaaseen käyttöön rajapintateknologian avulla, jolloin virkistyskohteita ja -alueita koskeva tietoa voi helposti hyödyntää esimerkiksi mobiilisovellusten sekä matkailupalveluiden ja -tuotteiden kehittämisessä. Hankkeessa myös tuetaan matkailutoimijoita tiedon käyttöönotossa sekä innostetaan yrittäjiä hyödyntämään tietoa omassa liiketoiminnassaan.

Hanke tarjoaa uusia luonto- ja virkistysmatkailuun kytkeytyviä elinkeinotoiminnan mahdollisuuuksia maaseutualueille sekä lisää ymmärrystä tiedon avoimen saatavuuden mahdollisuuksista maaseudun ja alueiden kehittämisessä. Lounaistietoon tehdään matkailutoimijoille suunnattu osio, josta tieto käyttöohjeistuksineen on helposti saatavissa ja myös tarkasteltavissa kartalla. Hankkeen päättymisen jälkeen Varsinais-Suomen liitto vastaa tietojen ajantasaisuudesta ja ylläpidosta.

Hanketta rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Jos kiinnostuit, kysy lisää Valonian Hanna Sarkilta (hanna.sarkki@valonia.fi) tai verkostokoordinaattori Kaisa Savolalta (kaisa.savola@varsinais-suomi.fi)

null

Kuva Marie-Kristine Kuivala, Varsinais-Suomen kuvakilpailun satoa.