Vältän turhia kemikaaleja

Etusivu / Vaikuta vesiin Nyt / Vältän turhia kemikaaleja

Käytätkö mahdollisesti liikaa aineita?Jätevesipäästö

Tarvitsetko todella nykyisessä määrin kosmetiikkatuotteita, pesuaineita, torjunta-aineita, hajusteita, lääkkeitä… entä ylipäätään tavaraa? Mitä enemmän tavaraa on, sitä enemmän kotona on kemikaaleja. 

Kemikaalien käytöstä aiheutuu ympäristöön erilaisia riskejä riippuen kemikaalin ominaisuuksista, käyttötarkoituksesta ja käyttötavasta. Ulkona käytettävät kemikaalit, kuten torjunta-aineet ja autonpesuaineet pääsevät helposti vesistöihin ja pohjaveteen. Siellä ne aiheuttavat terveysriskiä sekä ihmisille että vesieliöille. Kemikaalit päätyvät vesiin myös jätevesien mukana, ja aiheuttavat siinä matkalla ongelmia myös jäteveden puhdistuksessa. 

Kemikaalien käyttöä vähentämällä sekä niiden oikealla valinnalla pystytään tehokkaasti vähentämään niiden aiheuttamia haittoja vesistöihin ja juomavesiin. Kannattaa suosia esimerkiksi tuotteita, joista löytyy ympäristömerkki.

VV_graafinen_kalatunnus

 

Särki ja hauki voivat huonosti, jos ruoka on kyllästetty kemikaaleilla.

Hoidapuutarhaasi_1500x1000Puutarhan ja pihan hoito

Vesiensuojelu alkaa omalta pihalta ja puutarhasta, sillä jokainen talo ja tontti sijaitsee jollakin valuma-alueella.Pihastakin sadevedet valuvat lähimpään vesistöön. Voit edistää vesien hyvinvointia hoitamalla puutarhaasi ja pihaasi kestävällä tavalla. Hoida puutarhaasi, älä leviä!

Lue lisää

Tiedätkömitäjuot_1500x1000
Oma tontti puhtaana

Kemikaalien käytöstä aiheutuu ympäristöön erilaisia riskejä. Ulkona käytettävät kemikaalit, kuten torjunta-aineet ja autonpesuaineet pääsevät helposti vesistöihin ja pohjaveteen - myös pihakaivoon. Siellä ne aiheuttavat terveysriskejä.

Lue lisää

Liikaaaineita_1500x1000Kodin puhdistus ja kosmetiikka

Kodin puhtaus, hygienia ja kauneudenhoito ovat meille tärkeitä arkipäivän asioita. Monet käytetyt aineet ovat haitallisia ympäristölle. Viemäriin joutuessaan ne haittaavat jätevedenpuhdistuksen prosesseja ja osa niistä päätyy puhdistetun jäteveden mukana luonnon vesiin. Älä käytä liikaa aineita!

Lue lisää