Ostan ja laitan ruokaa

Etusivu / Vaikuta vesiin Nyt / Ostan ja laitan ruokaa
Ostan ja laitan ruokaa

Vesilasi ja pilliLaatu ja määrä - molemmat ovat tärkeitä ruoka-asioissa!

Kuluttajan ruokavalinnoilla on merkitystä ympäristön hyvinvoinnin kannalta. Lolmasosa kulutuksemme ympäristövaikutuksista aiheutuu juuri ruuasta, ja jopa puolet vesistöjämme rehevöittävistä päästöistä on peräisin ruuan tuotannosta.

Ruuan ympäristövaikutuksia voi merkittävästi vähentää pienillä muutoksilla kulutustavoissa ja ruokavaliossa. Tehokkaimpia keinoja ovat lihan käytön vähentäminen, kasvisten ja luonnonkalan lisääminen ruokavaliossa sekä ruokahävikin pienentäminen. Nämä muutokset ovat hyviä paitsi ympäristön, myös terveyden kannalta.

 

VV_graafinen_kalatunnus

 

Myös ystävämme särki ja hauki suosittelevat kasviksia ja lähikalaa!

Kasvispäiväonparas_1500x1000Kasvisruokaa lautaselle

Vesiensuojelun kannalta ei ole yhdentekevää mitä ruokalautaselle kasataan. Arkisilla valinnoilla ruokakaupassa ja keittiössä voit vaikuttaa paljon myös lähivesien tilaan. Jo yhdellä kasvisruokapäivällä viikossa pystyt vähentämään osaltasi vesistöihin päätyvää kuormitusta.

Lue lisää

Käytäsärkeä_1500x1000Särkikala hyötykäyttöön

Lisäämällä luonnonkalan, myös särkikalan käyttöä ruuanvalmistuksessa, poistat vesistöistä ravinteita ja tasapainoitat sekä ruokavaliota että ravintoverkkoa.

Käytä järkeä, syö myös särkeä.

Lue lisää

 

 

Ruokitkoroskistasi_1500x1000Ruokahävikki

Ruokitko roskistasi?

Suunnittele, hanki ja valmista ruoka huolella. Turha hävikki pois ja säästät rahaa! Samalla myös ruuan tuotannon aiheuttama vesistökuormitus pienenee. 

Lue lisää