Todellisten tekojen valtavirtaa ravinnekierrätyksessä

Etusivu / Ajankohtaiset / Todellisten tekojen valtavirtaa ravinnekierrätyksessä

Ruovikosta ruokapöytään – ravinnekierrätyksen jokainen askel vaikuttaa

Turussa järjestetyssä ravinteiden kierrätykseen keskittyneessä Ruovikosta ruokapöytään –seminaarissa liikuttiin leveällä rintamalla ja vahvassa yhteishengessä. Virastotalon auditorio oli täynnä ja keskustelu rönsysi vilkkaana lounastauon aikana sekä Hanketorilla, missä yli kaksikymmentä hanketta esitteli tuloksiaan ja toimintaansa ravinteiden kierrätyksen leveällä saralla. Marraskuu lähti käyntiin tsempillä ja vauhdilla.

Tiivis ja kattava seminaariohjelma tarjosi haasteita ja virikkeitä. Alustajat käsittelivät monipuolisesti maaperän merkitystä, ravinnekierrätykseen liittyviä turvallisuusasioita sekä julkisten toimijoiden rooleja. Iltapäivän ohjelmassa keskityttiin kestävän ruokavalion haasteisiin ja katsottiin vahvasti tulevaisuuteen. Toteuttajat, päättäjät ja kuluttajat kohtasivat toisensa.

– Ravinteiden kierrätys on tätä päivää. Kokeiluja on ja tietoa on, mutta nyt tarvitaan tehokasta tiedonvälitystä, ympäristöneuvos Tarja Haaranen kannusti kaikkia toimimaan, hankkimaan ja levittämään tietoa.

Seuraavat sata

Eväitä uusiin ajatuksiin singahteli seminaarin puhujilta sekä panelisteilta.

– Ravinnekierrätyksen jokainen askel vaikuttaa on tämän Ruovikosta Ruokapöytään – seminaarin kantava ajatus, seminaarin puheenjohtaja Ravinneneutraali kunta RANKU-hankkeen projektikoordinaattori Sanna Tikander painotti. Muut järjestäjähankkeet olivat Ruokopelto ja Järki Lannoite.

– Tärkein viesti on, että tekeminen jatkuu, vaikka hankkeet päättyvätkin. Seminaarimme on osa satavuotiaan Suomen tarinaa. Nyt mennään eteenpäin. Ympäristöstä ja resursseista on pidettävä hyvää huolta myös tulevaisuudessa. Juuri sen kapulan halusimme nyt heittää eteenpäin, Tikander sanoi.

Lue lisää > Varsinais-Suomen ELY-keskus

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *