Saaristomeren särjistä eettistä lähiruokaa suurkeittiöihin

Etusivu / Ajankohtaiset / Saaristomeren särjistä eettistä lähiruokaa suurkeittiöihin

Lähikalahanke laajenee pääkaupunkiseudulle

Lähikalahanke alkoi viime vuonna Turun seudulla, jossa särkikalat ovat jo päätyneet ihmisten lautasille. Lounais-Suomessa ruokapalveluita tuottava Arkea tarjoilee lahnapihvejä kouluissa, päiväkodeissa ja henkilöstöravintoloissa.

Syksyllä hanke etenee pääkaupunkiseudulle, kun ravintolapalveluyhtiö Palmia ottaa ruokalistoilleen särkipihvit. Mynälahden särjistä jalostetaan murekepihvejä, jotka päätyvät Helsingin seudun suurtalouskeittiöihin.

”Särkikaloja kalastamalla voidaan poistaa merestä merkittävä määrä ravinteita, noin 8 tonnia. Määrä on kaksi kertaa Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon vuotuinen kuorma Itämereen”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Miina Mäki John Nurmisen Säätiöstä.

Lue lisää >> Helsingin Sanomat

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *