Luontokuvahaaste ja talviseurantaa kouluille

Etusivu / Ajankohtaiset / Luontokuvahaaste ja talviseurantaa kouluille
Luontokuvahaaste ja talviseurantaa kouluille

Vie luokkasi tutkimusretkelle talviseen luontoon ja osallistukaa kuvakilpailuun!

Nyt on aika opiskella talvisia asioita. Opiskelun voi aloittaa tutustumalla Talviseurannan www-sivuihin osoitteessa www.talviseuranta.fi. Löydät arvokasta tietoa talvisista eläinlajeista, eläinten jäljistä sekä lumesta ja jäästä. Sivuilla on erityinen tietopaketti opettajille sekä ohjeet talven tutkimiseen. Siispä, vie luokkasi talviseen luontoon.

Tehkää havaintoja eläimistä. Ottakaa lumipuntarit kainaloon ja tehkää mittauksia lumesta ja jäästä. Ilmoittamalla havainnot Talviseuranta-lähetillä (www.kansalaishavainnot.fi/talviseuranta), olette mukana kansainvälisessä ilmastotyössä.

Koululaisten tekemät havainnot ovat arvokkaita ja auttavat mm. tutkimusta, joka selvittää ilmastonmuutoksen vaikutuksia pohjoiseen talveen. Lumihavaintojenne perusteella voitte myös tehdä arvioita kattojen lumikuormista ja arvioita kevättulvien suuruudesta.

Luontokuvahaaste#luontokuvahaaste

Huhtikuun loppuun asti voi osallistua myös #luontokuvahaaste-kuvakilpailuun. Napatkaa kuvia tutkimusretkistänne. Ottakaa vaikkapa kuva, jossa luokkanne tekee mittauksia lumipuntarilla.

Osallistumisohjeet pähkinänkuoressa:

  • Keksikää luokalle oma hashtag, jotta tunnistamme teidät. Lisäksi muistakaa käyttää tägejä #luontokuvahaaste ja #luontoliitto sekä #talviseuranta.
  • Ladatkaa kuvat Instagramiin tai Facebookiin oikeilla tageilla varustettuna.
  • Ilmoittakaa osallistumisestanne osoitteeseen viestinta@luontoliitto.fi
  • Katsokaa tunnilla videovinkit luontokuvaukseen – ja sitten vain ulos luontoon havainnoimaan, kuvaamaan ja mittauksia tekemään!

Kun osallistutte kuvakilpailuun koko luokan voimin, voitte voittaa luontokuvausoppitunnin Instagramissa suosittujen valokuvaajien Topi Lainion, Marinella Himarin tai Anna-Elina Lahden kanssa! Topi, Marinella ja Anna-Elina toimivat #luontokuvahaasteen kuvaajatutoreina. Kampanjan nettisivujen kautta löydät tutoreiden tekemät opetukseen sopivat videot, jotka voitte katsoa yhdessä oppilaiden kanssa ennen kuvausretkellä lähtöä.

Tutustu #luontokuvahaasteeseen, lue tarkemmat osallistumisohjeet ja katso videot nettisivuilla: www.luontoliitto.fi/luontokuvahaaste

Liisa-Maija Aukia
Viestintäpäällikkö, Luonto-Liitto
liisa-maija.aukia@luontoliitto.fi
puhelin: 044 075 5635
www.luontoliitto.fi

Kirsikka Heinilä
Tutkija, Suomen ympäristökeskus
kirsikka.heinila@ymparisto.fi
puhelin: 0400 148 610
www.syke.fi