Haluaako kuntasi avoimuuden pioneeriksi?

Lounaistieto.fi / Ajankohtaista / Haluaako kuntasi avoimuuden pioneeriksi?

Tänä syksynä Varsinais-Suomea on hellitty alueen tulevaisuudennäkymiä virkistävillä uutisilla. Meyerin ja Valmetin uudet tilaukset vievät alueen työllisyyskehitystä ja tulevaisuudenuskoa upeasti eteenpäin. Myös Euroopan paras työpaikka, ICT-yritys Vincit Oy ilmoitti tällä viikolla, että yhtiö mahdollisesti sijoittaa yli 100 hengen asiantuntijayksikön Turkuun. Päätöksen varmistuminen edellyttää Seinäjoen ja Jyväskylän päihittämistä vakuuttamalla, että täällä löytyy riittävästi rautaisia osaajia – ja niitähän meillä löytyy!

Tällaiset uutiset ovat mannaa meille tietopalveluihmisille. Isojen murrosten kynnyksellä myös tietoperustaista päätöksentekoa tarvitaan enemmän kuin koskaan. Julkishallinnon valtaisat tietovarannot tulisi saada avoimeen hyötykäyttöön, jotta saisimme parempilaatuista ja monisyisempää dataa eri toimijoiden – kuntien, yritysten, tutkijoiden ja kansalaisten – hyödynnettäväksi muutostilanteessa.

Yritysmaailmassa puhutaan parhaillaan datan hyödyntämisestä ja data-analytiikasta yritysten kilpailuedun vahvistajana. Tällaista ajattelua tarvitaan enemmän myös julkishallinnossa.

Mikähän varsinaissuomalainen kunta ryöpsäyttäisi ensimmäisenä kaikki mahdolliset tietovarantonsa avoimeksi ja julistautuisi sitä myöden alueemme avoimimmaksi ja ketterimmäksi kunnaksi, saaden huimaa kilpailu- ja imagoetua suhteessa muihin kuntiin? Paikka on auki!

null
Kuvaaja: Timo Blomberg